Hoe stel ik een auto uur of omgekeerd auto uur in (glijdende uren). Dit wil zeggen: uren die automatisch open komen afhankelijk van voorgaande ingenomen afspraken?

Antwoord

Het is mogelijk in MyOrganizer om tijdssloten automatisch beschikbaar te maken, nadat alle vroegere of latere tijdssloten met een bepaald agendalabel ingenomen zijn (glijdende uren). Dit biedt de kans om extra afspraken te voorzien die automatisch verschijnen en boekbaar worden voor patiënten, nadat de originele tijdstippen van een bepaald label allemaal volboekt zijn.

Er bestaan hiervoor 2 instellingen op labels (zie afbeelding hieronder):

• auto uur: labels die beschikbaar worden als alle vroegere tijdssloten van een bepaald label volboekt zijn die dag (kan dus bv. gebruikt worden om 's avonds nog extra tijdssloten te voorzien)

• omgekeerd auto uur: labels die beschikbaar worden als alle latere tijdssloten van een bepaald label volboekt zijn die dag (kan dus bv. gebruikt worden om 's morgens voor het normale werkschema toch extra tijdssloten te voorzien)

Het label waarvoor alle tijdssloten volboekt moeten zijn, kan ingesteld worden in de dropdown auto uur van toepassing op label.

Let wel: een label kan maar als 1 van bovenstaande types fungeren (auto uur of omgekeerd auto uur)

Alle (omgekeerd) auto uur labels toch weergeven

Er kan gekozen worden om de (omgekeerd) auto uur labels toch altijd weer te geven voor klant, (sub)gebruikers en operatoren. Dit kan door in de agenda settings (agenda → configuratie) de instelling auto uur labels verbergen op “No” te zetten. De gebruikers krijgen nu ook alle verborgen uren te zien maar gearceerd met een tooltip dat dit auto uren zijn.

Opgelet: Patienten krijgen de auto uren uiteraard nooit te zien. Enkel als ze een voor een vrijkomen.

Voorbeelden

Voorbeeld: auto uur label

In onderstaande afbeelding is een dagschema te zien, waarbij van 16u to 17u afspraken voorzien zijn (blauw). Als deze afspraken allemaal geboekt zijn, komen de auto uur tijssloten één voor één beschikbaar van 17u tot 18u (roze).

In de agenda ziet dit er initieel als volgt uit, de auto uur labels zijn nog niet beschikbaar:

Pas als alle afspraken ingenomen zijn, komt het eerste auto uur label beschikbaar (met een tooltip die meer uitleg geeft over dit tijdsslot):

Het eerste auto uur label van 17u wordt beschikbaar, omdat dit label ingesteld is (via de instelling van toepassing op label) op het label “Afspraak”. Het volgende auto uur label van 17u15 zal beschikbaar worden, nadat het tijdsslot van 17 ingenomen is.

Dit is de configuratie van het auto uur label:

Voorbeeld: omgekeerd auto uur label

In onderstaande afbeelding is een dagschema te zien, waarbij van 9u to 10u afspraken voorzien zijn (blauw). Als deze afspraken allemaal geboekt zijn, komen de omgekeerd auto uur tijdssloten één voor één beschikbaar van 8u tot 9u (oranje).

In de agenda ziet dit er initieel als volgt uit, de omgekeerd auto uur tijdssloten zijn nog niet beschikbaar:

Pas als alle afspraken ingenomen zijn, komt het eerste omgekeerd auto uur label beschikbaar, om 8u45.

Het eerste omgekeerd auto uur label van 8u45 wordt beschikbaar, omdat dit label ingesteld is (via de instelling auto uur van toepassing op label) op het label “Afspraak”. Het volgende label van 8u30 zal beschikbaar worden, nadat het tijdsslot van 8u45 ingenomen is. De labels met een later tijdstip worden in dit geval dus eerst beschikbaar gemaakt, vandaar ook de benaming “omgekeerd” auto uur.

Dit is de configuratie van het omgekeerd auto uur label: