[FAQ] Hoe pas ik de tekst van de bevestigings- of herinneringsmail of -SMS aan?

Vraag

Ik zou graag de tekst van de bevestigings- of herinneringsmail of -SMS personaliseren. Hoe kan ik dit doen?

Antwoord

1. Ga naar agenda-instellingen (Agenda → Configuratie) en klik rechtsboven op “tekstvelden”:

2. Voeg de tekstvelden toe voor de gewenste taal. U hoeft dit niet te doen als de taal al eerder toegevoegd werd.

3. Om een tekst te wijzigen klikt u op het potloodje naast de tekst. Klik bijvoorbeeld op het tekstveld “tekst voor bevestigings email” :

4. Wijzig de email of SMS template (in de HTML-Editor):

Opgelet: Na het drukken op 'sluiten' dient u ook nog eens op opslaan te drukken rechtsonderaan de pagina, zoniet wordt de tekst niet definitief opgeslagen.

Opgelet: Het aanpassen van de e-mail teksten heeft enkel betrekking op nieuwe afspraken die vanaf dan geboekt worden. Wilt u toch ook alle teksten aanpassen voor reeds eerder gemaakte afspraken, dan dient u op info@ringphone.be te vragen om alle berichten te “synchroniseren“.

Lijst van mogelijke velden

Mbv. deze velden kan u data van de afspraak invoegen in de tekst van een email of SMS:

Email veld

SMS veld

Betekenis

Voorbeeld

{{Agenda.OwnerCaption}}

{{Agenda.Owner.Company}}

Eigenaar van de agenda

Dr. Smidt

{{AppointmentDateCaption}}

{{AppointmentDate}}

Datum van de afspraak

donderdag 28 januari 2021

{{AppointmentDateTimeShort}}

Korte datum van afspraak

9/1/21 8u19 of 10/12/21 13u01

{{Content}}

De tekst ingegeven bij de afspraak

pijn aan de bortst

{{Duration}}

Duur van de afspraak (minuten)

15

{{TimeCaption}}

{{AppointmentDate.TimeOfDay}}

Tijdstip van de afspraak

16:15

{{Agenda.Owner.MainPhoneValue}}

{{Agenda.Owner.MainPhoneValue}}

Telefoonnummer agenda eigenaar. Steeds zonder opmaak en met landcode erbij indien niet Belgie

050887799

{{CancelLink}}

Link om de afspraak te annuleren

{{Patient.FirstName}}

{{Patient.Caption}}

Voornaam van patiënt

John

{{Patient.LastName}}

Achternaam patiënt

Doe

{{Patient.MainPhoneNumber}}

Telefoonnummer patiënt

{{Patient.MainMobile}}

GSM-nummer patiënt

{{Patient.MainEmail}}

Email patiënt

{{InternalLocation.Name}}

Interne locatie van de afspraak

Kabinet 5 (boven)

{{AgendaLabel.CaptionWebsite}}

{{AgendaLabel.CaptionWebsite}}

Online boeking naam van label

Afspraak

{{InternalLocation.WaitingRoom.Name}}

Wachtzaal van de afspraak

Wachtzaal 2

{{SMSDateRange}}

Tijdsindicaties

Morgen

{{Address}}

{{Address}}

Het adres waar de afspraak plaats vindt

Stationstraat 73 9488 Vurste
Indien externe locaties werden gedefinieerd staat er ook de locatie naam bij: bvb:

Campus Aalst
Stationstraat 73 9488 Vurste