Ik zou graag de tekst van de bevestigings- of herinneringsmail of -SMS personaliseren. Hoe kan ik dit doen?

Antwoord

1. Ga naar agenda-instellingen (Agenda → Configuratie) en klik rechtsboven op “tekstvelden”:

2. Voeg de tekstvelden toe voor de gewenste taal. U hoeft dit niet te doen als de taal al eerder toegevoegd werd.

3. Om een tekst te wijzigen klikt u op het potloodje naast de tekst. Klik bijvoorbeeld op het tekstveld “tekst voor bevestigings email” :

4. Wijzig de email of SMS template (in de HTML-Editor):

Opgelet: kopieer nooit vanuit ‘Outlook’ of ‘Microsoft Word’ de tekst. Dan komen er achterliggend allerlei extra tekens mee. Best is dat de tekst eerst naar notepad gekopieerd wordt en vandaar zonder opmaak naar MyOrganizer gekopieerd wordt.

Lijst van mogelijke velden

Mbv. deze velden kan u data van de afspraak invoegen in de tekst van een email of SMS:

Email veld

SMS veld

Betekenis

Voorbeeld

{{Agenda.OwnerCaption}}

{{Agenda.Owner.Company}}

Eigenaar van de agenda

Dr. Smidt

{{AppointmentDateCaption}}

{{AppointmentDate}}

Datum van de afspraak

donderdag 28 januari 2021

{{Content}}

De tekst ingegeven bij de afspraak

{{Duration}}

Duur van de afspraak (minuten)

15

{{TimeCaption}}

{{AppointmentDate.TimeOfDay}}

Tijdstip van de afspraak

16:15

{{Agenda.Owner.MainPhoneValue}}

Telefoonnummer agenda eigenaar

{{Agenda.Owner.Detail.AddressLine}}

Adres agenda eigenaar

{{CancelLink}}

Link om de afspraak te annuleren

{{Patient.FirstName}}

{{Patient.Caption}}

Voornaam van patiënt

John

{{Patient.LastName}}

Achternaam patiënt

Doe

{{Patient.MainPhoneNumber}}

Telefoonnummer patiënt

{{Patient.MainMobile}}

GSM-nummer patiënt

{{Patient.MainEmail}}

Email patiënt

{{Location.Name}}

Locatie van de afspraak

Consultatie 5 (boven)

{{AgendaLabel.CaptionWebsite}}

{{AgendaLabel.CaptionWebsite}}

Online boeking naam van label

Afspraak

{{Location.WaitingRoom.Name}}

Wachtzaal van de afspraak

Wachtzaal 2

{{SMSDateRange}}

Tijdsindicaties

Morgen

Opgelet: Het aanpassen van de e-mail teksten heeft enkel betrekking op nieuwe afspraken die vanaf dan geboekt worden. Wil u ook alle teksten aanpassen voor reeds eerder gemaakte afspraken, dan dient u te synchroniseren via de knop “Reminder synchronisation“ onder agenda instellingen. Maar let op. Dit is een zeer CPU intensieve taak indien er tot ver in de toekomst reeds afspraken werden geboekt.