Ik zou graag de tekst van de bevestigings- of herinneringsmail of -SMS personaliseren. Hoe kan ik dit doen?

Antwoord

1. Ga naar agenda-instellingen (Agenda → Configuratie) en klik rechtsboven op “tekstvelden”:

2. Voeg de tekstvelden toe voor de gewenste taal. U hoeft dit niet te doen als de taal al eerder toegevoegd werd.

3. Om een tekst te wijzigen klikt u op het potloodje naast de tekst. Klik bijvoorbeeld op het tekstveld “tekst voor bevestigings email” :

4. Wijzig de email of SMS template (in de HTML-Editor):

Opgelet: Na het drukken op 'sluiten' dient u ook nog eens op opslaan te drukken rechtsonderaan de pagina, zoniet wordt de tekst niet definitief opgeslagen.

Opgelet: Het aanpassen van de e-mail teksten heeft enkel betrekking op nieuwe afspraken die vanaf dan geboekt worden. Wilt u toch ook alle teksten aanpassen voor reeds eerder gemaakte afspraken, dan dient u te synchroniseren via de knop “Reminder synchronisation“ onder agenda instellingen. Weet wel dat dit een zeer intensieve taak is indien er tot ver in de toekomst reeds afspraken geboekt stonden.

Lijst van mogelijke velden

Mbv. deze velden kan u data van de afspraak invoegen in de tekst van een email of SMS:

Email veld

SMS veld

Betekenis

Voorbeeld

{{Agenda.OwnerCaption}}

{{Agenda.Owner.Company}}

Eigenaar van de agenda

Dr. Smidt

{{AppointmentDateCaption}}

{{AppointmentDate}}

Datum van de afspraak

donderdag 28 januari 2021

{{AppointmentDateTimeShort}}

Korte datum van afspraak

9/1/21 8u19 of 10/12/21 13u01

{{Content}}

De tekst ingegeven bij de afspraak

pijn aan de bortst

{{Duration}}

Duur van de afspraak (minuten)

15

{{TimeCaption}}

{{AppointmentDate.TimeOfDay}}

Tijdstip van de afspraak

16:15

{{Agenda.Owner.MainPhoneValue}}

{{Agenda.Owner.MainPhoneValue}}

Telefoonnummer agenda eigenaar. Steeds zonder opmaak en met landcode erbij indien niet Belgie

050887799

{{CancelLink}}

Link om de afspraak te annuleren

{{Patient.FirstName}}

{{Patient.Caption}}

Voornaam van patiënt

John

{{Patient.LastName}}

Achternaam patiënt

Doe

{{Patient.MainPhoneNumber}}

Telefoonnummer patiënt

{{Patient.MainMobile}}

GSM-nummer patiënt

{{Patient.MainEmail}}

Email patiënt

{{InternalLocation.Name}}

Interne locatie van de afspraak

Kabinet 5 (boven)

{{AgendaLabel.CaptionWebsite}}

{{AgendaLabel.CaptionWebsite}}

Online boeking naam van label

Afspraak

{{InternalLocation.WaitingRoom.Name}}

Wachtzaal van de afspraak

Wachtzaal 2

{{SMSDateRange}}

Tijdsindicaties

Morgen

{{Address}}

{{Address}}

Het adres waar de afspraak plaats vindt

Stationstraat 73 9488 Vurste
Indien externe locaties werden gedefinieerd staat er ook de locatie naam bij: bvb:

Campus Aalst
Stationstraat 73 9488 Vurste